Sunday, July 4, 2010

Perasaan Perpisahan

"Adik semua dah makan?"

"Ada sape2 yang sakit??"

"Macam tak sihat jer..akak tau ada yang tak makan ni..."

"Action??" tanya seorang Pemimpin Mahasiswa (PM) kepada adik-adik pelajar baru sesi Jun/Julai 2010.

"REACTION...!!" jawab pelajar-pelajar baru serentak.

Sesi pendaftaran dan minggu orientasi pelajar baru, baru sahaja berlalu. Pengalaman saya sebagai Pengarah Minggu Destini Siswa Kolej Mawar masih segar dalam ingatan. Kenangan bersama adik-adik PM terutamanya. Bilik gerakan Mawar yang sering dipuji kebersihan dan kekemasannya. Gelak ketawa kami semua selepas penat bekerja di siang hari, mengambil tempat masing-masing untuk sesi post-mortem di dalam bilik gerakan yang dimulakan 'seawal' 12 malam. Kadang-kadang lewat dari itu. Hasilnya, ada adik-adik PM yang 'syahid' semasa post-mortem. Tertidur dengan tudung masih kekal di kepala.. Seminggu seakan cepat berlalu. Masih terasa keakraban dengan mereka, insan yang sempat kukenali sepanjang hampir 2 minggu lepas. Masih teringat juga pertama kali bertemu dengan adik-adik PM di Perak, membuat halaqah sambil memilih setiap biro..from strangers to followers~~

Wani~si comel yang suka menyakat
Fatikah~setiausaha yang sangat efisien. Tak sia2 dilantik~
Atikah~sorang lagi yang kerjanya suka mengusik
Mimi~krew yang meriuhkan suasana
Hafsah~paling tegas antara semua adik-adik PM
Billa~paling ceria walaupun banyak kerja
Ummu~si comel yang pendiam
Mila~tinggi2 si pohon kelapa
Azizah~jarang nampak kat kolej sebab selalu keluar jaga hal ehwal pengangkutan
Mar~PM yang paling ditakuti dan diperhati adik-adik..hehe
iQa~teman baik Mar waktu MDS..jangan main2~
uMmI~biro program..'akak, saya takde suara dah ni'~
nAiM~susah nak ingat nama sebab..
nAd~tak tau kenapa masih teringatkan soal kain hitam..haish..trauma
hAnA~si 'doktor' di Mawar..suka kerutkan muka waktu bercakap..terhibur semua orang~
zEHAn~biro sukan Mawar..senam seni~
raRA~sume pelajar Mawar sihat cergas dan ceria~
nAJAH~nasib baik bagitau kak adda cepat2 masa asma...haish
NAImah~ke hulu..ke hilir..sibukny dia..
SuRaYa~dia ada blog rupanya...hehe
aiNAa~suka ngusik ainaa time breakfast hari tu.."kak ainaa, makan la banyak sikit".."ye adik..eh??!"
diBA~"tolong la makan.."-dba
noORie~"saya TTK..production.."
fiQAh~biro multimedia yang selalu dikerah ke pusat..
ainAA~sama nasib dengan fiqah..~
azI~"azi tak tau dah nak wat camne ni.."
AisyAH~"penat..penat"~~

Adik-adikku,

Terima kasih atas kenangan yang dicurahkan bersama selama seminggu ini. Kak Adda sangat terharu atas pengorbanan dan semangat kalian. Di mana pun kita, keep in touch Ok. Sayang semuanya. Selamat masuk kelas! Selamat menempuhi pengalaman baru~

Wassalam.

p/s-kali ini paling banyak dapat junior...tak menang tangan nak reply semua msg. Maaf ya adik-adik..*^_^*

No comments:

Post a Comment