Tuesday, September 15, 2009

What Will You Do When You Find Someone Like You? Yes you!

What will you do when you find someone who is just like you? How would you feel?


p/s:Ambiguous nye tajuk..:D..haa, silakan jawab..jangan tak jawab. Jawapan paling kreatif akan dapat hadiah.:)

*sah sehingga raya ke 7

OK, wassalam.

mode: banyak benda nak tulis, tapi kena kiv dulu..bizi sikit(alasan femes)

14 comments:

  1. lebih kurang cam thread kat iluvislam..

    "will you marry you?"

    ^^,

    ReplyDelete
  2. Lisam: thanks for droppin by..tapi saya nak dengar tips2 berhadapan dengan org yang sama attitude dgn kita..is it best if we twist our own attitude, or just let it be??

    p/s: kalo xde org bagi jawapan atau pandangan ..nampaknya hadiah raya akan jadi milik saya..hehe..~_~

    ReplyDelete
  3. nak jawab!!!

    someone like u?
    of coz happy kan?
    tipu laa kalau tak happy...
    kan?

    nampak sangat lisam pun likeu too...
    sbb tu dia jd 1st komentator~~
    wahaha

    ReplyDelete
  4. 1-tggu bbrp minit, tegur dia..
    2- have a talk and mengagumi ciptaan Allah swt
    3-wanna know what kinda of life she have..
    4- be her friend perhaps??hehe

    ReplyDelete
  5. aman shah: ini mesti tak baca post betul2 nih. 'Someone like u' a.k.a org yang serupa dengan kamu..~~, bukan someone admiring you..haila~huhu..kena jawab balik nampaknya..jawapan anda tak sah! ^0^

    farah: suka jawapan no.2..:D
    wow..you really have a great gratefulness upon what and who you are now..i can sense that! hm..there's no competitor yet..(a gift sign for you farah!..):D

    p/s: sape2 nak jawab lagi..jangan malu2..percubaan kali ke-2 pun boleh..^_^

    ReplyDelete
  6. aman..shhh, senyap2 jela. jangan bitaw sy minat kat tuan belog ni =P

    sy akan cube pok pale orang tersebut. sebab nak test, adakah sy juga akan merasa sakitnye dipok kepale oleh diri sendiri..=D

    ReplyDelete
  7. Lisam: "sy akan cube pok pale orang tersebut. sebab nak test, adakah sy juga akan merasa sakitnye dipok kepale oleh diri sendiri.."~~

    ish3..kesiannya org yang sama dengan kamu tu..x pasal2 kena pok pale..kalo camtu, baik pok pale sendiri ke..lagi la direct perasaan enak berkrim disukai ramai tu..~huhu

    ^_^

    *peace no war*

    Baiklah, mungkin ada yang masih belum jelas. Begini, sekiranya (baca: sekiranya) kamu berjumpa dengan seseorang yang perangainya sejibik dengan kamu, adakah kamu akan terus menjadi diri kamu? Dlam erti kata lain, setelah melihat ke'tidak best'an menjadi diri org tersebut..dan cuma sedikit sahaja yang best bila menjadi/mempunyai perangai seperti manusia tersebut..adakah kamu akan still menjadi seperti itu? Atau berusaha untuk berubah? Yakni sungguh2 melawan nature semulajadi kita yang dah sedia ada dalam diri..atau kita ignore je..teruskan dengan ke'tidakbest'an tu..sebab sebenarnya itulah yang menjadikan kita unik..(tapi bila ada org yg sama ngn kita, kita mestilah dah x unik..ye x? huhu)

    ok, jawapan yang paling bernas dan tidak meniru mana2 pihak..(seperti di atas)bakal dapat hadiah raya edisi pakcik kayo..:D

    p/s: jganlah kita pok pale org..pok pale lutut xpe..

    ReplyDelete
  8. salam...
    i have experience on that. when someone tell me, ema ni mcm kak shimut la. gaya pn sama, perangai pn lebih kurang. first time x caya org cakap mcm 2, lps 2 tengok n perati sendiri. yup, i find she is just like me. but then, i never look ' ketidak best'an' dalam dirinya. tp, ianya menjadikan kami seperti 'kembar' yang sama tp x serupa. OOOooo macam ni rupanya aku. n ianya menjadikan ukhwah kami semakin mantap yang semantap2nya, rasa macam die kakak kandung pn ade. semakin serasi bila bersama, menjadikan ramai jeles tengok kami..huhu. xde la rasa diri x unik, tp rasanya, kami lgi unik. be urself. jgn hipokrito. happy..
    ~sekadar perkongsian~

    ReplyDelete
  9. salam. "someone is like u" pernyataan bersifat umum. susah nak diberikan jawapan kerana penafsiran pelbagai boleh dibuat. sama sifat fizikal? sama perlakuan? sama hobi dan minat? dan pelbagai lagi persepsi..

    Allah jadikan insan ini pelbagai, walaupun ada persamaan namun disana pasti ada perbezaannya..

    Mencari erti dalam perbezaan diri..

    ReplyDelete
  10. ema: ukhwah makin mantap? Owh..macam tu~ Bagusnyer..adda pun macam terase aura rapat ema ngn kakak tu..^_^

    p/s: unik kuasa 2..:)

    ReplyDelete
  11. Salam..

    Pernah jgk ade org ckp, "Eh awak ni mcm X la.."
    Sejujurnya, Angah xsuke ade persamaan ngn org lain. Hatta kalo membeli brg pon, xsuke brg Angah same ngan org lain. Rsnye, setiap org ade keunikan yg tersendiri. Kan Allah cipta manusia ni berbagai2? Even cap jari ngan DNA manusia pon berbeza2. Tu la antara keagungan pencipta kita.
    Kesimpulannya, sebanyak mane pon persamaan antara manusia tu, pasti ade kelainan walaupun sedikit. Kan2? Btul dop kakteh? ;)

    ReplyDelete
  12. ouh, ye ea..? bagusnya aura 2..hehe. smalam die tengok kite berdua chatting..huhu. erm, die pn dah kenal adda sikit2. (",)

    ReplyDelete
  13. TG: Betul. Sama tapi tak semestinya serupa. Tapi apa yang anda akan lakukan sekiranya terjumpa dengan seseorang yang mempunyai ciri2 dominannya sama dengan anda. Maksudnya, secara jelas anda boleh lihat/rasa persamaan itu. ;)

    p/s: sila jawab "what will you DO? and how would you FEEL?"

    selamat mencuba..:D

    ReplyDelete
  14. angah:maknanya angah akan nafikan la persamaan tu, and change urself? because u can't accept the fact if there's person who is the same as u..?:D

    ema:kim salam kak shimut..:p

    ReplyDelete